2018 február 20. kedd, - Aladár, Álmos
Keresés indítása
 
 
Allergia

Itt a glutén-, laktóz- és cukormentes túrófánk receptje

A farsangi időszak nem múlhat el fánk nélkül. Legutóbb megmutattuk, hogyan készíthetjük el bő zsiradékban való sütés helyett sütőben a fánkot, most a glutén-, laktóz- és cukormentes fánk receptjét hoztuk el.

Olvassa el cikkünket »

 
Tej helyett…
A tejallergiások ma már sokkal szerencsésebb helyzetben vannak, mint pár évvel ezelőtt, hiszen a tejhelyettesítők széles választéka vár rájuk a boltokban. Összeszedtük a legkedveltebb termékeket, ismerjük meg kicsit közelebbről most ezeket!
 
Tej és vaj kölesből!
Laktózmentes receptjeink közül ezúttal a kölestejet és kölesvajat mutatjuk be, amiket roppant egyszerű elkészíteni, és nagyon finomak is. De mielőtt belevágnánk a receptekbe, ismerkedjünk meg egy kicsit a kölessel!
 
Egy laktózmentes desszert a húsvéti ünnepekre
Laktózmentesen étkezni ma már nem annyira nehézkes, mint ahogyan pár évvel ezelőtt volt, hiszen már túrót, tejfölt, tejet, tejszínt is kaphatunk laktózmentes változatban. De, ha húsvétkor valami igazán könnyű, növényi eredetű desszertre vágyna, kövesse inkább receptünket.
 
3 mandulás finomság házilag: tej, joghurt, puding
Szeretek időt szánni arra, ha új receptet próbálok ki, épp ezért hétvégén szoktam a konyhát laboratóriummá alakítani. Öveges professzor nyomdokaiba lépve a fizikai törvényszerűségek helyett én a gasztronómia titkait igyekszem megfejteni.
 
Laktózmentes alternatívák: vaj és majonéz
40 perc alatt felkészülhetünk a vendégek érkezésére, vagy akár egy gyerekzsúrra. Magos kenyérrel, néhány paprikával és paradicsommal, ínyencebbeknek egy kis sajttal kitűnő uzsonnát készíthetünk a lenti receptekből. Ja, és persze tejmentesen!
 
Készítsük el házilag: rizstej és rizstejszín
Tudják, hogy a magyar lakosság 20%-a laktózérzékeny? És hányan vannak, akik nem is tudnak róla? Mostanában egyre több szó esik az ételérzékenységekről, azok tüneteiről, és az allergiával való együttélésről. Talán ez sokak szemét felnyitja, és rájönnek, hogy kis változtatással egyszerűen megszabadulhatnak a kellemetlen tünetektől.
 
Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
Hirdetés
 
 
Az oldalt készítette és üzemelteti: Proweb Internet

© 2010 - 2018 Ursa et Ursus Kiadó Kft. | Rólunk | Szakértőink | Médiaajánlat | Impresszum | ÁSZF | Adatvédelem