2017 november 22. szerda, - Cecília
Hírlevél

Iratkozzon fel elektronikus hírlevélszolgáltatásunkra.

Az Ön neve

Az Ön e-mail címe

Keresés indítása
 
 
Baba-mama

Hogyan táplálkozzunk a várandósság alatt?

A megfelelően összeállított étrend minden nő számára elengedhetetlen. Azonban, ha áldott állapotban vagyunk, érdemes még nagyobb figyelmet fordítani az egészséges életmódra önmagunk és születendő gyermekünk egészsége miatt is.

Olvassa el cikkünket »

 
Lehet, hogy a kialvatlanság miatt kezelhetetlen a gyermek
Düh, kezelhetetlen viselkedés, figyelemzavar – ezek nemcsak magatartási problémák, a gyerekek ugyanis többnyire így fejezik ki, ha fáradtak – mondja Dr. Bódizs Róbert, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének kutatási igazgatóhelyettese.
 
Mennyit hízhat a kismama a várandósság alatt?
Vajon mennyi az ideális súlygyarapodás egy kismama életében? Hatással lehet a babára is a túlsúlyunk? Ezekre a kérdésekre ad választ Dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász, aki több, mint 20 éve kutatja a fogyókúra különböző területeit.
 
Így tanítsuk gyermekünket a mozgásra!
Amíg növésben van a gyerek, ne dolgozzon a saját testsúlyánál nehezebb eszközzel! – egyebek között ez az egyik alapszabály, egyébként pedig az a legfontosabb, hogy olyan mozgásformát válasszunk a kicsiknek, amelyet örömmel végeznek – mondja Dr. Darabosné Tim Irma, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának mestertanára.
 
5 érv a hozzátáplálás mellett
A szakemberek abban egyetértenek, hogy az anyatejnél nincs előnyösebb táplálék az újszülöttek és a csecsemők számára. A 6 hónapig tartó kizárólagos anyatejes táplálást követően kezdődhet meg a hozzátáplálás, vagyis a gyermek hozzászoktatása az egyéb táplálékokhoz.
 
8 ok, hogy miért készítsünk házilag bébiételeket
Bár a készen kapható bébiételek tökéletes megoldást nyújtanak kisbabánk táplálásában, ha tehetjük, inkább házilag készítsük el számukra az első ételeket. Íme 8 ok, amiért érdemes ezt fontolóra venni.
 
A stresszkezelés már gyermekkortól tanulható
A válások, családi konfliktusok és a növekvő iskolai elvárás miatt nagy nyomás nehezedik a gyerekekre. Ha nem tanítják meg nekik még gyerekkorban, hogyan kezeljék a felmerülő problémákat, könnyen szorongó, depressziós felnőtt válhat belőlük.
 
Egészséges egyensúly a babatáplálásban
Ma már minden édesanya tisztában van a szoptatás fontosságával, a hozzátáplálás lépcsőiről is egyre többet olvashatunk, csak úgy, mint a tejalapú táplálás jelentőségéről 12 hónapos korig. Az első 1 év elteltével azonban hajlamosak vagyunk lazábbra engedni a táplálkozási gyeplőt, mivel a gyerek most már „mindent ehet”.
 
Babaápolás természetesen (x)
Amikor egy kisbaba születik a családba, szeretnénk minden jót megadni neki. Könnyű azonban túlzásba esni, főként a babaápolás tekintetében. A kevesebb jobb elvét a szemünk előtt tartva, igyekezzünk ezen a területen is a természetességre törekedni.
 
4 dolog, amit megtehetünk gyermekünk egészségéért
Az egészségben eltöltött életévek számát csökkentő betegségek legfőbb kockázati tényezői közül a legtöbb a táplálkozással kapcsolatos, így kétség sem fér hozzá, hogy ezen a területen szükséges változást elérni, minél korábbi életkorban, azaz gyermekkorban kezdve a beavatkozást. Lássuk, mit tehet a szülő gyermeke egészségéért!
 
Az anyatej a babának és a mamának is jó
Az édesanyák legnagyobb vágya, hogy minél hosszabb ideig tudják anyatejjel táplálni gyermeküket. A szoptatás azonban nem csupán a kicsik táplálását jelenti, hanem számos más pozitív hatása is van.
 
Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
Hirdetés
 
 
Az oldalt készítette és üzemelteti: Proweb Internet

© 2010 - 2017 Ursa et Ursus Kiadó Kft. | Rólunk | Szakértőink | Médiaajánlat | Impresszum | ÁSZF | Adatvédelem