2017 november 22. szerda, - Cecília
Hírlevél

Iratkozzon fel elektronikus hírlevélszolgáltatásunkra.

Az Ön neve

Az Ön e-mail címe

Keresés indítása
 
 
Allergia

Itt a glutén-, laktóz- és cukormentes túrófánk receptje

A farsangi időszak nem múlhat el fánk nélkül. Legutóbb megmutattuk, hogyan készíthetjük el bő zsiradékban való sütés helyett sütőben a fánkot, most a glutén-, laktóz- és cukormentes fánk receptjét hoztuk el.

 
hirdetés
Infinety Hirdetés


Sokan azért nem szeretik a fánkot, mert zsíros, és megterheli a gyomrot. De szerencsére már erre is létezik egészségesebb elkészítési mód, méghozzá a sütőben való sütés. Nem újkeletű ám ez a dolog, Amerikában réges-régóta így készítik el a fánkot. Gondolták volna? Nos, minket sem hagyott nyugodni kísérletező kedvünk, úgyhogy kipróbáltuk a glutén-, laktóz- és cukormentes fánk receptjét is. Hát, mennyei lett, ezért megmutatjuk Önöknek is.

Glutén-, laktóz- és cukormentes túrófánk

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg gesztenyeliszt
25 dkg laktózmentes túró
3 tojás sárgája
2 evőkanál szójajoghurt
2 evőkanál nyírfacukor
2 kiskanál fahéj
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál útifűmaghéj 

A lisztet összekeverjük a túróval, hozzáadjuk a tojások sárgáit, a szójajoghurtot, a nyírfacukrot, a fahéjat, a szódabikarbonát, végül belekerül az útifűmaghéj is. Utóbbi igazán könnyű állagot ad a fánknak. Alaposan összegyúrjuk, és gesztenyeliszttel megszórt nyújtódeszkán jó másfél centisre nyújtjuk. Kiszaggatjuk a fánkokat, a közepét pedig megnyomjuk egy kicsit, hogy a lekvár beleférjen majd. Egy muffinformát kiolajozunk, félig megtöltjük a tésztával, és 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük, amíg megemelkedik és szép barna nem lesz. 

Ha kíváncsi reform fánk receptünkre is, kattintson ide!

ÍÉ


hirdetés
Infinety Hirdetés


 
Vissza a többi cikkhez »

hirdetés
Infinety Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
Hirdetés
 
 
Az oldalt készítette és üzemelteti: Proweb Internet

© 2010 - 2017 Ursa et Ursus Kiadó Kft. | Rólunk | Szakértőink | Médiaajánlat | Impresszum | ÁSZF | Adatvédelem