2017 november 22. szerda, - Cecília
Hírlevél

Iratkozzon fel elektronikus hírlevélszolgáltatásunkra.

Az Ön neve

Az Ön e-mail címe

Keresés indítása
 
 
Életmód

5 tipp, ami hatásosan csökkentheti a stresszt

A stressz sajnálatos módon sok ember életében mindennapos tényezőnek számít. Rövidtávon is nehéz megküzdeni vele, de ha sokáig fennáll, rendkívül káros hatásai vannak, mind a lelki, mind a testi problémákat figyelembe véve.

 
hirdetés
Infinety Hirdetés


Mindannyian tudjuk, hogy az életben folyton vannak hullámvölgyek, az átlagosnál stresszesebb időszakok. Előfordul, hogy besűrűsödik, vagy nehezebbé válik a munka, anyagi problémával, egészségügyi, családi gonddal kell szembenéznünk. Sajnos jellemző az is, hogy a baj nem jár egyedül, ha az élet valamely területén növekszik a stressz faktor, akkor sok esetben másutt is felbukkan valamilyen nehézség. A megoldás keresése közben mindig szerencsés, ha megpróbáljuk a megfelelő módon levezetni a felgyülemlett feszültséget. Egyrészt könnyebb túllendülni a mélypontokon, ha időközben ügyelünk magunkra, másrészt pedig az egészségünket is támogatjuk, ha nem hagyjuk, hogy eluralkodjon rajtunk a stressz.

1. Gondoljuk át a problémát 

Természetesen a stressz kivédésére az a legjobb, ha megszüntetjük a kiváltó okot, de ez azért nem ilyen egyszerű. A legtöbb ember nem fogja csak azért feladni a jól fizető álommunkáját, mert az időnként stresszes, éppen ezért fontos, hogy végiggondoljuk az aktuális stressz faktorokat, ugyanis a legtöbb probléma során két eshetőség van: vagy tudunk rajta változtatni, vagy nem. Ha az elsővel állunk szemben, akkor az remek, van rá mód, hogy kihozzuk a helyzetből a maximumot, nincs értelme stresszelnünk. Amennyiben a második ütötte fel a fejét, ismét csak felesleges az aggodalom, ha rajtunk kívül álló okok irányítják a problémát, akkor sok mindent úgyse tudunk tenni. Gondoljuk át, milyen kiutat választhatunk, és tegyük meg a szükséges lépéseket.


2. A megfelelő vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek

„Ha stresszes életmódot- vagy ismertebb nevén manager életmódot –folytatunk, ami annyit tesz, hogy folyamatosan dolgozunk, rohanunk és nincs időnk önmagunkra, akkor érdemes a reggeleket 2 dl gyümölcs- és zöldséglével kezdeni!”- árulja el Dr. Csomai Zita, a Dr. Steinberger életmód szakértője, majd hozzáteszi, hogy az egészség megőrzésében, az aktív és teljes élet megvalósításában az egészséges táplálkozás sokat segíthet. „Ennek egy része fedezhető a Dr. Steinberger "Manager Activ" csomagban található gyümölcs- és zöldséglevekkel. A karton összeállításánál különös figyelmet szenteltünk a stresszes, rohanó életmód miatt a szív- és érrendszer védelmét, az immunrendszert támogatását szolgáló vitaminoknak, ásványi anyagoknak, fitonutrienseknek (biológiailag aktív növényi anyag). Igyanak naponta reggeli előtt 2 dl-t, hogy energikusan és jól induljon a napjuk!”

3. Mozogjunk rendszeresen

A stressz levezetésének egyik legkiválóbb gyógymódja a rendszeres testmozgás. Edzés után nyugodtabbak, elégedettebbek vagyunk, amihez a kémiai szinten lezajló folyamatok is hozzájárulnak. Olyan hormonokat termel ilyenkor a szervezet, amik által felszabadultabbak, boldogabbak lehetünk, s nem utolsó sorban a koncentrációt igénylő mozgás során az agyunkat is kikapcsolhatjuk. Ha azt elérjük, hogy legalább pár percig nem gondolkozunk a problémáinkon, már akkor megérte rászánni magunkat az edzésre.

4. Szakítsunk időt a relaxálásra

A relaxálás ugyancsak lényeges része a stressz levezetésnek. Mindenkinek van olyan praktikája, ami tökéletesen feltölti, kikapcsolja - találjuk meg, melyek ezek! Az előbb említett mozgás mellett lehet ez egy kis wellness, kirándulás, pihenés, közös program a barátokkal vagy éppen egy kellemes beszélgetés a családdal. Ez különösen fontos és jót fog tenni az ünnepek előtti és alatti időszakban!

5. A nyugodt alvás fontossága 

Ha rendszeresen fáradtnak és kimerültnek érezzük magunkat, akkor próbáljunk meg egy órával korábban lefeküdni, mint szoktunk. Az éjjeli nyugodt, pihentető alvás a regenerálódás időszaka, amit egy erős kávé nem pótolhat. A legideálisabb elalvási idő 11 óra.

Forrás: Lifestyle Communications


hirdetés
Infinety Hirdetés


 
Vissza a többi cikkhez »

hirdetés
Infinety Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
Hirdetés
 
 
Az oldalt készítette és üzemelteti: Proweb Internet

© 2010 - 2017 Ursa et Ursus Kiadó Kft. | Rólunk | Szakértőink | Médiaajánlat | Impresszum | ÁSZF | Adatvédelem