2017 július 25. kedd, - Kristóf, Jakab
Hírlevél

Iratkozzon fel elektronikus hírlevélszolgáltatásunkra.

Az Ön neve

Az Ön e-mail címe

Keresés indítása
 
 
Táplálkozás

2 fenséges meggyes recept

A meggyből igazán sok különleges és egészséges finomság készíthető: leves, sütemény, kompót, lekvár és szörp. Mi ezúttal fenséges mártásokat hoztunk el Önöknek.

 
hirdetés
Infinety Hirdetés


A meggyet sokan nem szeretik kissé fanyar íze miatt, ezért nyersen kevésbé fogyasztják. Ám, amikor sütemény, leves vagy akár lekvár formájában kerül eléjük, nem tudnak ellenállni neki. Főzve ugyanis megszelídül kicsit az íze, de ezt ne a sok cukor vagy édesítőszer használatával, hanem inkább különleges fűszer és alapanyag párosításokkal érjük el. S, hogy ez valóban működik is, az alábbi két recept a tökéletes példa rá.

Kardamomos meggymártás
Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál méz vagy nyírfacukor
1 mokkáskanál kardamommag
40 dkg meggy, kimagozva
1 mokkáskanál kukoricakeményítő

2 deci vizet a mézzel és a kardamommaggal felére beforralunk. A meggyet belerakjuk, és újra felforraljuk. A keményítőt egy kevés vízzel simára keverjük, és a meggylevet besűrítjük vele. Grillezett szárnyas húsokhoz vagy kelt tésztájú meleg desszertekhez kínálhatjuk, de kihűtve joghurthoz, panna cottához is ideális.

Meggyes-mákos almasaláta
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg nyári alma, gyufaszálnyi csíkokra vágva
30 dkg meggy, kimagozva
8-10 dkg őrölt mák
1-2 evőkanál méz

Az almát a meggyel óvatosan összeforgatjuk. A meggy levét a mézzel és a mákkal összekeverjük, és a salátát ezzel a sűrű öntettel tálaljuk.

ÍÉ

hirdetés
Infinety Hirdetés


 
Vissza a többi cikkhez »

hirdetés
Infinety Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
Hirdetés
 
 
Az oldalt készítette és üzemelteti: Proweb Internet

© 2010 - 2017 Ursa et Ursus Kiadó Kft. | Rólunk | Szakértőink | Médiaajánlat | Impresszum | ÁSZF | Adatvédelem