2017 szeptember 20. szerda, - Friderika
Hírlevél

Iratkozzon fel elektronikus hírlevélszolgáltatásunkra.

Az Ön neve

Az Ön e-mail címe

Keresés indítása
 
 
Táplálkozás

Cseresznyés desszertet készítettünk

Lassan a cseresznyeszezon végére érünk, így ha idén még nem volt alkalmunk szemezgetni belőle, épp itt az ideje. Önmagában is nagyon finom, de készíthetünk belőle finom desszerteket is. Mi ezt ajánlunk most Önöknek!

 
hirdetés
Infinety Hirdetés


A cseresznye az első friss gyümölcsök egyike, nyár elején örvendeztet meg bennünket finom édességével. Folyadéktartalma igen magas, így remekül olthatja a beköszönt melegben szomjunkat, és az édességek utáni vágyunkat is könnyedén csökkenteni tudja. Ráadásul a bikiniszezonra való készülésben is nagy hasznát vehetjük, hiszen kalóriatartalma alacsony, míg a benne található élelmi rostok a megfelelő emésztésben és az anyagcsere  serkentésében is nagy segítségünkre lehetnek. Bőségesen tartalmaz a szervezetünkre jótékony vitaminokból és ásványi anyagokból is, így A-, B1-, B2-, B6- és C-vitaminból, valamint folsavból, kalciumból, foszforból és cinkből.

Egy igazi nyári hűsítő édesség

A cseresznyét nagy élvezet önmagában is eszegetni, de készíthetünk belőle finom, hűsítő desszerteket is. Mi ezúttal egy igazi nyári édességgel készültünk, amiből természetesen a cseresznye sem hiányozhat. 

Cseresznyés piskóta hideg joghurttal

Hozzávalók 6 személyre:
5 tojás, szétválasztva
10 evőkanál nyírfacukor
18 dkg  biotejföl
18 dkg zabliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg magozott cseresznye

a joghurthoz:
2 dl tejszín
1 dl házi joghurt
nyírfacukor


A jéghideg joghurtot már előző nap elkészítjük. A tejszínt habbá verjük, és a házi joghurtot belekeverjük, majd egy kevés nyírfacukorral ízesítjük. A hűtő leghidegebb részébe tesszük, és ha előzőleg a habot jól felvertük, tálaláskor akár még fagylaltkanalat is használhatunk hozzá.

A piskótához a tojások sárgáját 5 evőkanál cukorral fehérre keverjük, a tejfölt hozzáadjuk, és a lisztet beleszitáljuk, majd jól összekeverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a lisztes masszába óvatosan beleforgatjuk, végül a cseresznyét is lazán beledolgozzuk. Egy 5 centi magas sütőformát kivajazunk, és liszttel beszórunk, majd a tésztát belesimítjuk. A sütőformát 170 °C-os sütőbe (légkeveréses sütőben 155 °C) toljuk, és 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a piskóta megsült-e. Ha elkészült, a friss joghurttal tálaljuk. 

További érdekességek a cseresznyéről itt  olvashatók. 

ÍÉ


hirdetés
Infinety Hirdetés


 
Vissza a többi cikkhez »

hirdetés
Infinety Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
Hirdetés
 
 
Az oldalt készítette és üzemelteti: Proweb Internet

© 2010 - 2017 Ursa et Ursus Kiadó Kft. | Rólunk | Szakértőink | Médiaajánlat | Impresszum | ÁSZF | Adatvédelem