2018 január 17. szerda, - Antal, Antónia
Keresés indítása
 
 
Táplálkozás

A legjobb előételek nyárra

Nyáron sokkal több vendéget fogadunk: a kellemes idő, a finom grill- vagy bográcsos ételek remek hangulatot teremtenek. A főfogás elkészültéig azonban érdemes néhány apró falatkával is előrukkolni vendégeinknek. Mutatunk néhányat.

Olvassa el cikkünket »

 
Friss, ropogós cseresznyét mindenkinek!
A japánok tavaszköszöntő ünnepe is a közel ezer fajtával rendelkező cseresznyefa virágzásához köthető. Nem véletlen, hiszen amellett, hogy a nyár első gyümölcsei közt tartjuk számon, szemet gyönyörködtető látványt nyújt halványrózsaszín virágaival.
 
6 vitamindús, friss alapanyag tavaszra
Bár nem mondhatnánk, hogy kemény, hideg telünk volt, mégis nagyon vártuk már a tavaszt. A piacokon is egyre több friss, vitamindús terméssel találkozhatunk, ízlelgessük sorra őket.
 
Chutney, egy igazi karácsonyi ajándék
Az elmúlt években nagy népszerűségnek örvend az ehető ajándékok készítése. Közülük is az egyik legkedveltebb a chutney, ami egy édes-savanyú-csípős mártás, és nehéz ellenállni neki. Ismerjék meg közelebbről, és próbálják ki receptünket!
 
A legjobb reggelik
Bár a kukoricapehely és a müzli már hazánkban is egyre népszerűbb napindító finomság, az egészséges reggelizésről van még mit tanulnunk. Felejtsük el a felvágottat és a fehér kenyeret, együnk inkább zabpelyhes muffint és korpás-gyümölcsös joghurtot.
 
Menta: a nyár egyik kedvenc fűszere
A nyári időszakban gyakrabban kerülnek elő a zöldfűszerek a konyhában. Nem véletlen, hiszen remekül felfrissítik az ételeket, és csodás ízt is adnak. A menta, különleges mentolos ízének köszönhetően az egyik legkedveltebb nyári zöldfűszer. Ismerkedjünk meg vele közelebbről.
 
3 alacsony glikémiás értékű, egészséges nassolnivaló
A vércukorszint-ingadozás többek életét megkeseríti, és sokan vannak, akik még azzal sincsenek tisztában, hogy rossz közérzetük, fáradékonyságuk hátterében ez a probléma állhat. Az alacsony glikémiás index-szel rendelkező ételek nagyban segíthetnek a tünetek kezelésében.
 
Fánkok a nagyvilágból
A fánk nem csupán hazánkban nagy kedvenc, világszerte kedvelt édes finomság. Nézzünk körbe kicsit más országok háza táján, és ismerjünk meg néhány különleges fánkfajtát.
 
Farsangi fánk reform módra: kíváncsi rá?
A farsangi időszak hivatalosan vízkereszttől kezdődik, nálunk mégis leginkább februárban tetőződik a farsangi vigasság. Ez a bőséges evés-ivás időszaka, de persze csakis mértékkel és ésszel. Reform farsangi fánk receptünket is az egészség jegyében ajánljuk Önöknek.
 
A nyár legjobb szuperélelmiszerei
A nyári időszak bőségesen ellát bennünket szuperélelmiszerekkel. Együnk minél többet belőlük, hogy egészségünk felől a téli időszakban se kelljen aggódnunk!
 
Lekvár helyett gyümölcspüré
Sokáig kacérkodtam lekvár főzésével, aztán az egyik évben ki is próbáltam, eperlekvárt főztem. Persze csak kicsiben kezdtem, nem akartam nagy mennyiséget, de még így is soknak bizonyult a 10 üveg. Ekkor jöttem rá, hogy a gyümölcs ízét én nem is lekvárban szeretem megőrizni, így áttértem a pürésítésre.
 
Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
Hirdetés
 
 
Az oldalt készítette és üzemelteti: Proweb Internet

© 2010 - 2018 Ursa et Ursus Kiadó Kft. | Rólunk | Szakértőink | Médiaajánlat | Impresszum | ÁSZF | Adatvédelem