2016 szeptember 26. hétfő, - Jusztina
Hírlevél

Iratkozzon fel elektronikus hírlevélszolgáltatásunkra.

Az Ön neve

Az Ön e-mail címe

Keresés indítása
 
 
Táplálkozás

Téli finomság, a sütőtök

A sütőtök szezonja egészen szeptembertől januárig tart. Változatosan elkészíthető zöldség, édes ízű ételekhez a hosszúkás formájú tök a leginkább megfelelő.

 
hirdetés
Infinety Hirdetés


A sütőtököt nemcsak ételként használják, sokan díszítik vele lakásukat, és Halloween ünnepén is szokás tökfejet faragni belőle. Gyerekeknek, felnőtteknek igazán jó kis móka.

Élettani hatása: a sütőtök ásványi anyagokban, rostokban és vitaminokban bővelkedik, narancsos, sárgás színét a benne lévő magas béta-karotin tartalmának köszönheti.
A színek hatása: a narancs és a sárga színű ételek, mint ahogyan a sütőtök is, pozitívan befolyásolják szervezetünket és hangulatunkat is. Elősegítik az emésztést, a szervezet méregtelenítését, erősítik az immunrendszert és segítenek a megfázás elkerülésében.
Lelki megerősítés: érdemes a sötét, téli hónapokban sárga ételeket enni. Ha fáradtak vagy lehangoltak vagyunk, ezek a színek felfrissítenek.


Fűszeres sült sütőtök

Hozzávalók 4 személyre:
1 nagyobb sütőtök fele
½ kávéskanál csípős fűszerpaprika
½ kávéskanál őrölt római kömény
¼ kávéskanál őrölt fahéj
¼ kávéskanál só
3 evőkanál nyers nádcukor
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál tökmag- vagy szezámolaj

A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk és 1 cm-es szeletekre vágjuk. A fűszereket összekeverjük a cukorral, a szójaszósszal és az olajjal, majd bekenjük vele a sütőtök szeleteket. 200 fokos sütőben, kb. 20 percig sütjük. 

Elkészítési idő: 20 perc

Laktózérzékenyeknek ajánlott.

ÍÉ


hirdetés
Infinety Hirdetés


 
Vissza a többi cikkhez »

hirdetés
Infinety Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
 
 
Az oldalt készítette és üzemelteti: Proweb Internet

© 2010 - 2016 Ursa et Ursus Kiadó Kft. | Rólunk | Szakértőink | Médiaajánlat | Impresszum | ÁSZF | Adatvédelem