2017 július 25. kedd, - Kristóf, Jakab
Hírlevél

Iratkozzon fel elektronikus hírlevélszolgáltatásunkra.

Az Ön neve

Az Ön e-mail címe

Keresés indítása
 
 
Receptgyűjtemény
Hozzávalók
Hozzávalók 4 személyre:

A fasírthoz:

25 dkg szójagranulátum
1 tojás
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, fehérbors
1 csokor petrezselyem finomra vágva
8 dkg gluténmentes zsemlemorzsa
olívaolaj

A salátához:

2 evőkanál almaecet
1 evőkanál lenmagolaj
1 dl szójajoghurt
1 citrom reszelt héja és leve
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kis csokor medvehagyma apróra vágva
½ csokor petrezselyem finomra vágva
3 alma vékonyan fölszeletelve
20 dkg retek gyufaszálnyi csíkokra vágva
só, frissen őrölt fehérbors
Szójafasírt hagymás reteksalátával
Tápérték információk
Kalória: 383 kcal
Szénhidrát: 32 g
Elkészítési idő
körülbelül 60 perc
Allergia információk
Cukorbetegeknek ajánlott
Laktózérzékenyeknek ajánlott
Gluténérzékenyeknek ajánlott
A recept elkészítése
A szójagranulátumot annyi forró vízzel leforrázzuk, hogy bőségesen ellepje. Mikor jól megduzzadt, leöntjük róla a vizet, és jól kinyomkodjuk. Tojást keverünk bele, ízesítjük fokhagymával, sóval, borssal és petrezselyemmel. Kevés zsemlemorzsát is keverhetünk hozzá, hogy formázható állagúvá váljon. A masszából fasírtot formázunk, és megforgatjuk a maradék morzsában. Egy tepsit olajjal kikenünk, ráhelyezzük a fasírtokat, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.

A keverőedényben előkészített almaecethez, lenmagolajhoz, joghurthoz, reszelt citrom héjához és a facsart citromléhez hozzáadjuk a hagymákat és a petrezselymet. A fölszeletelt almát és retket a fűszeres mártásba keverjük, így az alma nem barnul be. Jól eldolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
 
Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
Hirdetés
 
 
Az oldalt készítette és üzemelteti: Proweb Internet

© 2010 - 2017 Ursa et Ursus Kiadó Kft. | Rólunk | Szakértőink | Médiaajánlat | Impresszum | ÁSZF | Adatvédelem