2017 november 22. szerda, - Cecília
Hírlevél

Iratkozzon fel elektronikus hírlevélszolgáltatásunkra.

Az Ön neve

Az Ön e-mail címe

Keresés indítása
 
 
Receptgyűjtemény
Hozzávalók
Hozzávalók 4 személyre:

4 nagyobb csirke felsőcomb kicsontozva
só, fehér bors
1 nagyobb sárgarépa karikákra vágva
1 kisebb póréhagyma karikákra vágva
16 - 20 szem előfőzött gesztenye
5-6 friss mentalevél finomra vágva
1-2 evőkanál burgonyakeményítő
1/2 dl fehérbor
3 - 4 burgonya
2 evőkanál rizsliszt
2 egész tojás
1 marék szeletelt mandula
Vasalt csirkecomb mentás gesztenyeraguval, mandulás burgonyafánkkal
Tápérték információk
Elkészítési idő
körülbelül 40-45 perc
Allergia információk
Cukorbetegeknek ajánlott
Laktózérzékenyeknek ajánlott
A recept elkészítése
A combokat sózzuk, borsozzuk, és fél órára félretesszük. Ezután kevés olajjal serpenyőbe rakjuk, és egy vízzel töltött edénnyel lepréseljük – ez a vasalás művelete -, majd egyszer megfordítva készre sütjük. A raguhoz a sárgarépát és a póréhagymát a gesztenyével együtt kevés olajon kicsit megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mentalevelet, majd kevés vízzel készre pároljuk. Végül keményítővel besűrítjük, és fehérborral felöntjük. A burgonyafánkhoz a hámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, az egyik tojást, és jól összedolgozzuk. Ezután két kanál segítségével burgonyafánkokat formázunk belőle, beleforgatjuk a maradék felvert tojásba, és a mandulába. Végül bő zsiradékban kisütjük.
 
Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
Hirdetés
 
 
Az oldalt készítette és üzemelteti: Proweb Internet

© 2010 - 2017 Ursa et Ursus Kiadó Kft. | Rólunk | Szakértőink | Médiaajánlat | Impresszum | ÁSZF | Adatvédelem