2018 február 20. kedd, - Aladár, Álmos
Keresés indítása
 
 
Rólunk

Az Ízek és Érzések Program a tudatos táplálkozás és életmód ösztönzése végett jött létre. Célunk az egészségmegőrzés, a prevenció, hisz egészsége megőrzéséért mindenki saját maga felelős. Szakértőink segítségével természetes táplálkozási formát, megoldásokat nyújtunk, melyek között mindenki megtalálhatja a saját szervezete számára leginkább megfelelőt. A tudatos táplálkozás az egyik legfontosabb lépés egészségünk megőrzése érdekében, elkezdeni soha nincs késő.

Hogy miről is szól a tudatos táplálkozás?

Nem más, mint táplálkozásunk segítségével gondoskodni családunkról és önmagunkról. Tudatosan és felelősen gondolni egészségünkre. Nem a tüneteket kezelni gyógyszerek segítségével, hanem megelőzni ezt az állapotot.

Miért van erre szükség?

Tudják, elsősorban miért eszünk? Hogy energiához jussunk. Megfelelő energiát a teljes értékű ételek nyújtanak, melyek szinte egészében hasznosulnak szervezetünkben. Ma azért eszünk, mert reggeli-, ebéd- vacsoraidő van, vagy csupán úgy tartja kedvünk, és nem azért, hogy tápláljuk magunkat. 

Ízek és Érzések 

Az étkezés nem csak fizikai étvágycsillapítás. A megfelelő táplálkozás (minőségi, természetes alapanyagokból) lelki és szellemi szinten is épít. Hisszük, hogy az étel nem csupán egy íz: egy hangulat, érzés is, amely hozzákapcsolódik (Ízek és Érzések). 

Mit ajánlunk Önöknek?

- recepteket természetes alapanyagokból, tartósítószerek és adalékanyagok nélkül

Az E-számokkal jelölt adalékanyagok az Európai Unió által megengedett mennyiségben vannak jelen az adott termékben. Ez a mennyiség egészségre nem ártalmas, ám hosszú távon már igen. Szervezetünk nem tudja lebontani ezeket a kemikáliákat, így méreganyagként felhalmozódnak, és legyengítik immunrendszerünket. Ennek hatásai rögtön nem, de évek múltán biztosan jelentkeznek.

- nem finomított termékekből

A finomítás során az élelmiszerek elvesztik tápértékük nagy részét, így szervezetünk számára sem hasznosak. A legtöbbet használt finomított termékek: fehérliszt, kristálycukor, finomított asztali só. 

- szezonális termékekből

Szervezetünk elsősorban azokra a vitaminokra, és ásványi anyagokra van szüksége, melyek az éppen akkor termő, szezonális élelmiszerekben megtalálhatók. Ha követjük a természetet, végtelenül egyszerű a dolgunk, és még a pénztárcánkat is megkímélhetjük. Ha decemberben veszünk paradicsomot háromszoros áron jutunk hozzá, és egy teljesen íztelen, színtelen terméket eszünk. 

- a testi-lelki-szellemi feltöltődés végett

Fontos, hogy ételeinket szeretettel készítsük, és másoknak is örömet akarjunk szerezni vele. Ha idegesek vagyunk, inkább ne főzzünk! Úgysem menne! Az ételek mellé mindig csempésszünk valami apróságot: virágot vagy gyertyát az asztalra, egy finom italt, egy szép szalvétát. Harmonikus környezetben az étel is másképpen esik. 

Hogyan kezdjük el? 

Fokozatosan. Minden az alapanyagok kiválasztásával kezdődik. Csupán egyszer kell alaposabban megnéznünk a termékeket, utána már automatikusan azt fogjuk választani. A magazinban mi is arra törekszünk, hogy olyan termékek jelenjenek meg, melyek nem ütköznek alapelveinkkel. 

Kiknek ajánljuk?

Tulajdonképpen mindenkinek, hiszen nem egy szélsőséges irányzatot képviselünk. Ha megkívánjuk a sült kolbászt, a krémes süteményt, vagy egy finom italt, annak igenis bele kell férnie. Ha emellett a mindennapokban kiegyensúlyozottan, minőségi módon táplálkozunk, semmi bajunk nem lesz.
Külön szólunk a vegetáriánusoknak, és az ételérzékenyeknek is. Utóbbiak száma sajnos rohamosan növekszik, ezért számukra is szeretnénk alternatívát nyújtani. A magazinban erre jelrendszert alakítottunk ki, amely segítségével mindenki könnyedén eldöntheti, melyik étel ajánlott a számára. 

Az Ízek és Érzések Program elemei

- Ízek és Érzések recept- és gasztro-életmód magazin

A kéthavonta megjelenő magazin a tudatos táplálkozás témájában nyújt recepteket és hasznos tanácsokat. A mindenevőkön túl vegetáriánusoknak, ételérzékenyeknek (gluténérzékenyek, laktózérzékenyek, cukorbetegek, candidások) is alternatívát nyújt, valamint a legkisebbek egészséges táplálkozásához is kreatív ötletekkel szolgál.
Receptmagazin, hisz egészséges ételeket kínál a tudatos táplálkozás jegyében: hagyományos ételeket reform módon, és modern fogásokat a legújabb táplálkozástudományi elveket követve. 

Gasztro-életmódmagazin, hisz táplálkozással kapcsolatos, elemző cikkeket jelenít meg valamely élelmi csoportról (pl.: édesítőszerek, ecetek, olajok, lisztek, tejtermékek, stb.) vagy éppen egészségügyi problémáról (pl.: PCOS, Candidiasis, stb.). 

- Ízek és Érzések főzőtanfolyamok

A lap filozófiáját és tematikáját követve főzőtanfolyamok szervezése, hogy az érdeklődőknek a gyakorlatban is segítséget nyújtsunk. Havi 3 alkalommal, impozáns környezetben találkozhatnak velünk az érdeklődők, akik az ételek elkészítése mellett alkalmanként egy-egy élelmi csoporttal is közelebbről megismerkedhetnek. A tanfolyam vezetői: táplálkozási tanácsadó, ételreformer, dietetikus.


Célunk megmutatni, hogy az egészséges táplálkozás egy izgalmas felfedezőút, mely sok újdonságot, finom ételeket, és új élményeket kínál.
- Vállalati előadások, tréningek, csapatépítő főzőtanfolyamok

Mint felelős vállalat számunkra kiemelkedően fontos, hogy más, felelősen és tudatosan gondolkodó vállalatnak segítségére legyünk tevékenysége kommunikálásában mind dolgozóik, mind partnereik, és a társadalom felé is. Így a CSR keretén belül vállalati előadásokat, tréningeket, csapatépítő főzőtanfolyamokat tartunk a tudatos táplálkozás és gondolkodás témájára építve, melyek egy napos vagy akár egész hétvégés alkalmak is lehetnek.

Célunk a vállalati kultúra fejlesztése, csapatépítés, egészséges, harmonikus munkahely és légkör megteremtése, melyhez elengedhetetlen a dolgozók saját, jó közérzetének kialakítása, valamint az egészséges, harmonikus családi otthon, légkör megteremtése.

- Catering, rendezvényszervezés

Üzleti találkozók alkalmával (konferenciák, partnertalálkozók, sajtótájékoztatók, különleges események, évfordulók) is szeretnénk valami különleges és új élményt nyújtani ügyfeleinknek. Ha a téma az egészség és a tudatos, felelős gondolkodás köré szerveződik, vagy a résztvevők az egészségügy részéről érkeznek, netán csak szeretnének valami igazán finom, egészséges, de ugyanakkor tápláló ételt az alkalomra, állunk rendelkezésükre. Teljes körű étel-ital, rendezvényszervezést vállalunk a helyszín kiválasztásával, és a teljes program leszervezésével. Az ételek garantáltan természetes és szezonális, tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmazó alapanyagokból készülnek el. A dekoráció ennek megfelelően a természetességet, a természetet mutatja (gabonák, diófélék, zöldségek, gyümölcsök alkalmazásával).

- Társadalmi felelősségvállalás

A mindennapok egyre nagyobb kihívás elé állítják szervezetünket, mely védekezésképpen olyan tüneteket produkál, ami gyakran még az orvostudomány előtt is ismeretlen.

A modernkori civilizációs problémák (depresszió, allergia, hajhullás, gyomorbántalmak, stb.) gyökere – a lelki okok mellett – sok esetben a nem megfelelő táplálkozásban rejlik, melynek egyik oka a tartósítószerekben és adalékanyagokban bővelkedő, nem megfelelő minőségű élelmiszerek fogyasztása.

Mai rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut a megfelelő táplálkozásra. A kényelmi termékek mindinkább előtérbe kerülnek, holott teljes értékű ételeknek nem nevezhetők. Ugyanakkor – a civilizációs betegségeknek és a nemzetközi trendeknek köszönhetően – mind többen keresnek egészséges táplálkozási alternatívákat.

Mindezek fényében vettük a bátorságot és elhatároztuk, megreformáljuk az emberek táplálkozását, hogy elhiggyék, ami egészséges az finom is. 

Társadalmi küldetésünk:

  • A magyar táplálkozási szokások megreformálása: Magyarországon a táplálkozási szokások nagyban elmaradnak a nyugat-európai országokban tapasztalható tudatos étkezési kultúrától
  • Tudatos táplálkozásra, életmódra való ösztönzés: főbb problémák: zsíros, sós, cukros ételek fogyasztása, kevés zöldség- és gabonaféle, finomított élelmiszerek használata, mozgásszegény életmód, stressz, kényelmi termékek előtérbe kerülése, rendszertelen étkezés
  • Prevenció: a mai civilizációs betegségek is (allergia, depresszió, hajhullás, stb.) sok esetben a nem megfelelő táplálkozásra vezethetők vissza
  • Segítségnyújtás az ételérzékenyeknek (glutén-, laktóz érzékenyek, cukorbetegek) a teljes értékű és változatos étrend megteremtésében

A teljes értékű ételek nemcsak szervezetünket, lelkünket is táplálják. Ezáltal sokkal vidámabbak, kiegyensúlyozottabbak, energikusabbak lehetünk a mindennapokban.

Számunkra az étkezés nem csupán az étvágy csillapítása, hanem az élet és mindenegyes falat élvezete.

Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
hirdetés
Infinety Hirdetés
Hirdetés
 
 
Az oldalt készítette és üzemelteti: Proweb Internet

© 2010 - 2018 Ursa et Ursus Kiadó Kft. | Rólunk | Szakértőink | Médiaajánlat | Impresszum | ÁSZF | Adatvédelem